Mnenje kupcev živih mej in rastlin aronije

Gojenje aronije je zelo koristno. Odlična sta tudi njen zdravilni učinek in vrednost užitka. Korist žive meje iz aronije na vrtu ali nekaj hektarjev plantaž se hitro izplačajo.
Če se odločite za živo mejo, lahko spomladi občudujete njene neverjetne bele cvetove, a jeseni tisoč barv, hkrati pa ustvari celoletno potrebo po vitaminih za vašo družino.
Je v TOP 10 naravnih zdravil v boju proti boleznim. 

 • Jure Rus, Ljubjana
  Leta 2015 sem ga posadil kot živo mejo na svojem vrtu na približno 100 metrih. Običajno stisnem sok in ga shranim v vakuumski foliji. Mislim, da je to najučinkovitejše, ker se mu ni treba mešati z ničemer je zgoščen eliksir, ki ga pijemo. Okus je malo trpek. Vsako jutro popijem 1dl. Moja žena in otroci razredčijo z vodo, sladkorjem, limono. Tako radi pijejo. Živa meja iz aronije ni bila zavestna izbira. Ogledal sem si rastline žive meje in pomislil, da če bom vseeno posadil rastlino ob ograjo, naj bo od neke koristi. Všeč so mi bili njegovi čudoviti, pisani listi. Sadili smo jo, potem o rastlini nisem nič prebral. Ko se je sadje pojavilo v drugem letu, sem otrokom najprej prepovedal pristop kako ne bi bilo nobenih problemov. Ker so bili otroci še majhni, sem želel preveriti, ali je strupen. Šele takrat sem bil presenečen, kakšno zdravilo je na mojem vrtu! Živa meja iz aronije je bila v tretjem letu polna sadja. Bila je dobra izbira!
 • Teo Obrul, Maribor
  Moja 12 letna hči je postala diabetičarka. Veliko sem iskal po internetu, da ji lahko pomagamo. Takrat sem našel aronijo. Sprva sem na vrtu kupil le 25 stebla, iz katerih smo naredili sok, a zaradi grenkega okusa ni hotela popiti. Zmešal sem z jabolkom 75% jabolk + 25% aronije.. Bil je popoln zadetek! Zelo okusna, prijetna pijača. Tudi Zsuzsi jo je imela zelo rada. Kupil sem hektar zemlje in ga zasadil s sadikami aronije. Naredili smo marmelado, suho sadje in veliko okusnih sokov. Zsuzsi je stara že 23 let in je nedavno poročena. Pred tremi leti je sladkorna bolezen popolnoma izginila. Ne glede na to pa ima še vedno rada jabolko z aronijo.
 • Lara Berus, Lendava-
  Vesela sem, da sem našla to rastlino. Vedno sem iskala okus, ki je bil v marmeladah moje prababice. Zdaj sem ga končno našla. Obožujem jo. Iz nje sem naredila živo mejo, tako da ima več funkcij.
 • Eva Juršić, Ljubjana
  Lepa je v vseh letnih časih, najbolj pa jo imam rada jeseni, ko so njeni listi rdeči. Jagode nabiram, ko pride prva zmrzal, so toliko bolj sladke. Naredim liker (ki ga obožujemo), iz ostalega naredim sok. Na žalost je naš vrt majhen in naša družina velika, hitro izgine
 • Luka Martić, Ljubjana
  Moja mama ima rak. Hotel sem ji pomagati. Z aronijo sem zasadil dva hektarja zemlje. Izdelke iz aronije redno uživa moja mama, dam jih tudi družini v preventivne namene, a obstajajo tudi v prodaji, ker ima bogat pridelek. Plantaža skorajda ne zahteva posebne pozornosti. Spodaj sem dal kapljično namakanje in ga pokril s folijo SöviTex med stebla. Običajno ne škropim. Iztisnem sok, ga prodam v 3-litrski vakuumski foliji na lokalni kmečki tržnici ali pa ga objavim na internetu, ker imam precej presežka. Zagotavlja lep družinski dohodek.

Wunderhecke Kft. (GMBH)
H- 8394 Alsópáhok,
Keszthelyi út 17.
Registracijski broj tvrtke:
20-09-070865
HU 22906485

Email:
zivica.info@gmail.com

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke, da vam omogočimo najbolj varno uporabniško izkušnjo med brskanjem. Z uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo naših piškotkov. Podrobnosti.